ГоловнаПолітика

У Чехії засудили військового, який воював за "ДНР"

Йому дали 3 роки умовно.

У Чехії засудили військового, який воював за "ДНР"
Фото: lidovky.cz

Сьогодні, 17 травня, в Чехії, в місті Пардубіце, засудили за тероризм військового, який брав участь у бойових діях на Донбасі на боці російських окупантів. Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс на своїй сторінці Facebook.

Відзначено, що засуджений Ерік Ешту був військовослужбовцем збройних сил Чехії. Суд засудив його до трьох років умовно з відстрочкою на чотири роки, а також позбавив військового звання.

Чеські правоохоронці стверджують, що засуджений військовослужбовець близько трьох тижнів охороняв окопи, зброю і виконував побічні роботи в сепаратистів, а також брав участь в обстрілі.

Ешту, своєю чергою, сказав, що в Україну їздив у гості. Зі зброєю і в формі сепаратистів він просто сфотографувався на пам'ять.

"Незважаючи на те, що вирок умовний, це - важливий прецедент, і пересторога всім тим, хто, можливо, ще планує стати на бік злочинців і терористів на Донбасі, оскільки вже сама участь у незаконних формуваннях зі зброєю в руках була кваліфікована судом як підготовка до терористичного акту", - підкреслив Перебийніс.

Нагадаємо, депутат Комуністичної партії Чехії Зденек Ондрачек у травні їздив в окупований Донецьк. За це МЗС Чехії засудило його і заявило, що Ондрачек ганьбить Чехію.

Україна заборонила в'їзд Ондрачеку після того, як у листопаді 2014 року він зіграв роль "іноземного спостерігача" в окупованому Луганську на місцевих "виборах", що їх провели сепаратисти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram