ГоловнаПолітика

У БПП заявили, що Зеленський може розпустити Раду, незважаючи на заяву про розвал коаліції

Ірина Луценко заявила, що її партія готова до дострокових виборів.

У БПП заявили, що Зеленський може розпустити Раду, незважаючи на заяву про розвал коаліції
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Ірина Луценко з БПП не відкидає можливості дострокових виборів до парламенту, незважаючи на сьогоднішнє оголошення про розвал коаліції.

Про це вона сказала в кулуарах парламенту.

"Народний фронт" мав повне право вийти з цієї коаліції. Що це означає? Це означає 30-денний відлік до створення нової коаліції. Чи означає, що президент Зеленський може розпустити парламент? Так, означає. Чи готова фракція "Блок Петра Порошенка" до термінових або дострокових виборів? Так, готова. У нас працюють штаби, які працювали на виборах, у нас працюють мажоритарники, працює партія", - сказала Луценко.

Депутат зазначила, що найближчим часом Президент Петро Порошенко має намір оголосити ребрендинг партії.

Вона підкреслила, що фракція братиме участь у переговорах про формування нової коаліції в Раді. "Якщо цей курс, який буде запропонований депутатами, буде повністю збігатися з курсом "Блоку Петра Порошенка", то все можливо", - додала Луценко.

Нагадаємо, коаліція "Європейська Україна" була створена наприкінці 2014 року в складі БПП, "Народного фронту", "Радикальної партії", "Самопомочі" і "Батьківщини". Три останні фракції з неї пізніше вийшли, після чого в складі більшості залишилося менш ніж 226 депутатів.

Однак офіційно про розпад коаліції не оголошували до 17 травня 2019 року, поки з неї не вийшла фракція "Народного фронту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram