ГоловнаПолітика

Окружний адмінсуд відкрив провадження про заборону на виїзд з України для 180 чиновників

У списку осіб - президент Порошенко, спікер Парубій і прем'єр-міністр Гройсман.

Окружний адмінсуд відкрив провадження про заборону на виїзд з України для 180 чиновників
Фото: ukr.media

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом про заборону виїзду з України низки чиновників після проведення парламентських і президентських виборів. Про це повідомляє прес-служба суду.

Серед осіб у позові, крім президента України Петра Порошенка, спікера парламенту Андрія Парубія та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, вказані більш ніж 50 нардепів з фракції "Блок Петра Порошенка", більш ніж 40 членів Кабміну, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, а також судді Верховного Суду і члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів - усього 180 осіб.

Позов подано до Національної поліції, Служби безпеки та адміністрації Державної прикордонної служби про заборону після проведення парламентських і президентських виборів виїзду з України топ-чиновників. Суд розглядатиме справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність поліції України щодо непроведення всіх заходів для забезпечення захисту безпеки і непротидії організованій злочинності особами, які займають політичні посади і які могли здійснювати корупційні злочини.

У повідомленні суду не названо прізвище позивача. Відомо, що 17 квітня в суд надійшов позов екс-нардепа Давида Жванії, в якому він просив заборонити чиновникам, у тому числі суддям Верховного Суду, виїжджати за кордон упродовж одного року після проведення виборів. Раніше Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом журналіста Олександра Дубинського такого ж змісту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram