ГоловнаПолітика

Солом'янський суд узяв під варту екс-командувача Нацгвардією Аллерова (оновлено)

Слідство просить узяти Аллерова й інших фігурантів справи під варту з правом внесення застави.

Фото: Lb.ua

Солом'янський районний суд Києва сьогодні обирає запобіжний захід колишньому командувачу Нацгвардією Юрію Аллерову. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Засідання почалося о 09:00.

Фото: Lb.ua

Аллерова звинувачують у махінаціях з нерухомістю для військових: за даними НАБУ і САП, він обміняв квартири в будинку в центрі Києва на вулиці Коновальця на квартири на околиці, на Бориспільській, різниця в ціні становила понад 81 млн гривень.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

На засіданні з боку прокуратури присутній перший заступник спеціалізованого антикорупційного прокурора Максим Грищук. САП заявляє, що існує ризик утечі Аллерова за кордон у зв'язку з тим, що його донька має російське громадянство.

Слідство просить обрати Аллерову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави 11 млн гривень, директору компанії "Укрбуд Девелопмент" Олегу Майбороді - арешт із заставою 75 млн гривень, оцінювачу нерухомості Алісі Гринчук - арешт із заставою 7 млн гривень.

Фото: Lb.ua

Оновлення. Солом'янський районний суд Києва взяв під варту колишнього командувача Національною гвардією Юрія Аллерова і встановив заставу 4,8 млн гривень. Суд частково задовольнив клопотання слідства. Термін арешту Аллерова закінчується 12 липня.

У разі внесення застави Аллеров зобов'язаний здати паспорт для виїзду за кордон і виконати низку інших обов'язків.

Нагадаємо, Аллерова, а також гендиректора "Укрбуд девелопмент" Олега Майбороду і оцінювача майна Алісу Гринчук затримали після обшуків у вівторок, 14 травня. Напередодні стало відомо, що Майбороду звільнили з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram