ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков прибув на засідання італійського суду у справі нацгвардійця Марківа

Сьогодні суд вислухає покази свідків захисту.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков присутній на суді щодо українського нацгвардійця Віталія Марківа в Італії. Про це повідомляє прес-служба МВС.

На сьогоднішньому засіданні буде допитано свідків захисту: в.о. командувача Національної гвардії України генерал-лейтенанта Миколу Балана та чотирьох товаришів по службі Марківа. Аваков прибув на суд, щоб висловити підтримку нашому військовослужбовцю і надати всі необхідні докази його невинності.

"Я впевнений у невинності Віталія Марківа і саме тому я сьогодні тут. Незважаючи на те, що у нас в Україні припинила існування парламентська коаліція і в понеділок інавгурація Президента України. Для нас це важливо. Це наш солдат, і ми його не залишимо. Я з повагою ставлюся до італійського суду, я тут не для того, щоб тиснути, а для того, щоб надати інформацію. І міністерство внутрішніх справ, і міністерство закордонних справ Італії сприяють цьому візиту", - сказав Аваков.

Нагадаємо, Віталія Марківа затримали в Італії влітку 2017 року за звинуваченням у причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Рокелле 24 травня 2014 року під час бойових дій у Слов'янську. Захист підсудного відкидає всі звинувачення і наполягає на невинності українського військовослужбовця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram