ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі за добу зафіксовано 13 обстрілів

На Донбасі за добу зафіксовано 13 обстрілів
Фото: Макс Левин

У четвер, 16 травня, збройні формування Російської Федерації на Донбасі 13 разів порушили режим припинення вогню, з них чотири рази - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, повідомляє прес-центр ООС на своїй сторінці в Фейсбуці.

Більшість обстрілів (11) зафіксовано в Донецькій області поблизу населених пунктів Водяне, Новотроїцьке, Опитне, Кам'янка, Павлопіль, Богданівка, Мар'їнка. У Луганській області бойовики обстрілювали українські позиції в районі Золотого-4 і Новозванівки.

Унаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще один наш захисник отримав поранення. На кожен обстріл супротивник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, 16 травня одного окупанта вбито і чотирьох поранено.

З початку поточної доби ворог з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї один раз обстріляв наші позиції поблизу населеного пункту Гнутове в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На кожен обстріл супротивник отримав адекватну відповідь, втрати ворога уточнюють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram