ГоловнаПолітика

"Народний фронт" вийшов з коаліції (оновлено)

Рада фракції одностайно підтримала це рішення.

"Народний фронт" вийшов з коаліції (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Фракція партії "Народний фронт" проголосувала за вихід з коаліції. Рада фракції одностайно підтримала це рішення вранці 17 травня, повідомляє LB.ua

Після цього голова фракції "Народного фронту" Максим Бурбак офіційно оголосив про вихід із коаліції.

"Ми заявляємо про вихід з діючої коаліції, припинення її діяльності з 17 травня 2019 року і про ініціативу формування нової коаліції з новим порядком денним", - сказав він із трибуни Верховної Ради.

"Фракція "Народного фронту" заявляє: коаліція, сформована в 2014 році і яка діяла до сьогодні, виконала свої завдання. За п'ять років цей парламент, два уряди й українська влада загалом провела змін більше, ніж за два попередні десятиліття", - заявив Бурбак.

Після виступу депутата спікер Верховної Ради Андрій Парубій оголосив, що коаліція "Європейська Україна" припинила існування.

Після виходу НФ із коаліції парламент матиме один місяць, щоб сформувати нову більшість. Навіть якщо нова коаліція не буде створена, новообраний президент Володимир Зеленський не зможе розпустити парламент достроково, оскільки цього не можна зробити менш ніж за півроку до виборів.

Нагадаємо, чергові вибори повинні відбутися наприкінці жовтня 2019 року, але можливий варіант дострокового голосування вже влітку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram