ГоловнаПолітика

"Народний фронт" просить Facebook видалити чергові фейки про Яценюка

У мережі з'явилися повідомлення про те, що Яценюк і його дружина не живуть в Україні і мають американські паспорти.

"Народний фронт" просить Facebook видалити чергові фейки про Яценюка
Арсений Яценюк
Фото: "Народный фронт"

Прес-служба "Народного фронту" звернулася до адміністрації соціальної мережі Facebook з проханням видалити і вжити заходів для припинення поширення чергового фейку.

Про це повідомляють на сайті політсили.

"У мережі Інтернет і соціальних мережах в останні дні почали поширювати чергове феєричне марення про Арсенія Яценюка і його сім'ю. Цього разу на так званих "зливних бачках", які керуються "темниками" з Кремля і його поплічників усередині країни, з'явилися повідомлення, що Яценюк і його дружина не живуть в Україні і мають американські паспорти. Як сенсації також спливають фейки трирічної давності про чергові міфічні мільярди", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба партії заявляє, що ці повідомлення - одна зі складових інформаційної кампанії проти Яценюка, яка тривала в роки його прем'єрства і не припиняється досі.

"Це марення доповнить архів фейків про "чеченського бойовика", "24 вілли в Маямі" і брехню про "перший мільярд". Чому це відбувається? Тому що дії лідера НФ завжди були і будуть спрямовані на захист України, її демократичний розвиток, утвердження державності та незалежності, боротьбу проти агресії Росії, яка, очевидно, і є замовником цих абсурдних фейків", - наголошено в повідомленні.

У прес-службі підкреслили, що Яценюк живе і працює в Україні, його дружина Терезія проживає і працює психологом у державній лікарні в Києві, батьки проживають у Чернівцях і паспортів іноземних держав не мають.

"Ми звертаємося до громадян України: будьте пильні, не вірте всьому, що написано на інтернет-парканах. Не дозволяйте собою маніпулювати і ставати інструментом в інформаційній війні проти України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в 2010 році Яценюк зайняв четверте місце на президентських виборах з результатом 6,96% голосів (1,71 млн осіб). У 2014 році він не балотувався і став першим прем'єр-міністром при президенті Порошенку.

У 2019 році Яценюк також вирішив не балотуватися в президенти і заявив, що НФ робить ставку на парламентські, а не президентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram