ГоловнаПолітика

Розпад коаліції пов'язаний з бажанням відстрочити проведення дострокових виборів, - Разумков

Команда Зеленського вважає, що фактично коаліції немає вже декілька років.

Розпад коаліції пов'язаний з бажанням відстрочити проведення дострокових виборів, - Разумков
Фото: Макс Требухов

Радник Володимира Зеленського Дмитро Разумков вважає, що припинення діяльності коаліції "Європейська Україна" після виходу з неї фракції "Народний фронт" пов'язане з бажанням відстрочити будь-які дії щодо проведення дострокових парламентських виборів. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У цій ситуації потрібно буде жити за законом і діяти відповідно до закону. І хотілося б, щоб усе-таки в Україні був парламент, який буде повністю легітимний, і до рішень якого не виникатиме ніяких питань як усередині держави, в тому числі, у виборців, так і в наших зарубіжних партнерів", - сказав Разумков.

Він зазначив, що "важко вийти з того, що припинило своє існування фактично кілька років тому", оскільки в коаліції немає 226 депутатів. Команда Зеленського вважає, що це і є підтвердження того, що коаліції не існує.

Щодо розпуску ВР після інавгурації Зеленського, Разумков сказав: "Я думаю, що можливість, напевно, є, виходячи з того, що я сказав. А чи буде це відбуватися - залежить від юридичних передумов і запитів українського народу і суспільства, яке хотіло б бачити злагоджену роботу влади".

Нагадаємо, 17 травня фракція партії "Народний фронт" проголосувала за вихід із діючої коаліції. Рада фракції підтримала це рішення одностайно.

А парламентська фракція "Самопоміч" заявила, що не братиме участі у формуванні нової коаліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram