ГоловнаПолітика

ВАКС призначив екснардепу Микитасю заставу в 5,5 млн гривень

САП просила суд про арешт Микитася із заставою в 300 млн гривень.

ВАКС призначив екснардепу Микитасю заставу в 5,5 млн гривень
Фото: kp.ua

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід народному депутату України 8-го скликання, експрезиденту державної будівельної корпорації "Укрбуд" Максиму Микитасю у вигляді застави на суму 5,5 млн гривень.

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

"Микитасю призначили запобіжний захід у вигляді застави в 5,5 млн гривень", - повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

У САП зазначили, що питання про оскарження буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду, але, швидше за все, ця постанова буде оскаржена.

Суд також визначив для екснардепа низку процесуальних обов'язків, а також постановив здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд і в'їзд в Україну. Крім того, щодо Микитася буде застосовано електронний браслет.

Прокурори САП просили суд заарештувати екснардепа Микитася із заставою 300 млн гривень.

Нагадаємо, 2 жовтня Микитасю повідомили про підозру в заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн гривень. Слідство встановило, що екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем та іншими особами, організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю НГУ.

14 травня НАБУ затримало колишнього командувача Нацгвардією Юрія Аллерова. Його звинуватили в махінаціях з нерухомістю для військових: за даними НАБУ і САП, він обміняв квартири в будинку в центрі Києва на вулиці Коновальця на квартири на околиці на Бориспільській, різниця в ціні становила понад 81 млн гривень. 20 травня Аллеров вийшов з СІЗО під заставу 4,8 млн гривень.

У справі Аллерова також під заставу відпустили двох підозрюваних: експерта-оцінювача Алісу Гринчук із заставою 1,5 мільйона гривень та гендиректора "Укрбуд девелопмент" Олега Майбороду - за 2 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram