ГоловнаПолітика

ВАКС обрав для підозрюваного у розкраданні $20 млн екснардепа Березкіна запобіжний захід у вигляді застави 15 млн гривень

Суд також відмовився зобов'язати його носити електронний браслет.

ВАКС обрав для підозрюваного у розкраданні $20 млн екснардепа Березкіна запобіжний захід у вигляді застави 15 млн гривень
Станислав Березкин
Фото: Голос Столицы

Вищий антикорупційний суд обрав 15 млн гривень застави як запобіжний захід для колишнього депутата Верховної Ради Станіслава Березкіна, підозрюваного у розкраданні 20 млн доларів Ощадбанку.

Про це "Українські Новини" повідомила його адвокат Анжеліка Моїсеєва.

"Суд обрав заставу 14 млн 983 тис гривень. Також суд поклав зобов'язання: не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора і суду, повідомляти детектива і суд про зміну свого місця проживання, утриматися від спілкування з деякими свідками у справі і здати на зберігання закордонний паспорт", - сказала вона.

При цьому суд відмовився зобов'язати Березкіна носити електронний браслет.

Це рішення не підлягає оскарженню.

Адвокат підкреслила, що суд не почув доводи сторони захисту і встав повністю на бік звинувачення.

"Я це (рішення) розцінюю як жахливу подію. Суд не почув сторону захисту і встав повністю на бік звинувачення. Захист говорив, що потрібно бути розумним при визначенні застави і обов'язків. Практично усе, що просила прокуратура, суд задовольнив", - обурилася адвокат.

Моїсеєва вважає, що ця справа є господарчою суперечкою і взагалі не має розглядатися у кримінальному порядку.

"Ми вважаємо, що ця справа - абсолютно господарчий процес, господарчі взаємовідносини. Судові рішення за цими відносинами уже прийняті спеціалізованими судами. Вони вже розібралися і прийняли свої рішення. При чому тут кримінальна складова?" - резюмувала адвокат.

Нагадаємо, наприкінці серпня правоохоронці поновили слідство у справі екснардепа Березкіна.

Справу розслідувало Національне антикорупційне бюро. Йдеться про непогашений кредит у розмірі 20 млн доларів, залучений групою компаній "Креатив", бенефіціаром якої до 2016 року був Березкін. У цій справі затримали 10 осіб, у тому числі сина нардепа Максима Березкіна і топменеджера Ощадбанку Ірину Земцову. Донька нардепа Вікторія виїхала до Монако.

Сам Березкін вважає справу політично заангажованою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram