ГоловнаПолітика

САП попросить суд заарештувати екснардепа Микитася із заставою 300 млн гривень

Його підозрюють у заволодінні майном і зловживанні службовим становищем.

САП попросить суд заарештувати екснардепа Микитася із заставою 300 млн гривень
Максим Микитась

Спеціалізована антикорупційна прокуратура попросить Вищий антикорупційний суд заарештувати колишнього народного депутата, експрезидента державної будівельної корпорації "Укрбуд" Максима Микитася в рамках справи про квартири для Національної гвардії з правом виходу під заставу 300 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба САП у фейсбуці.

"У четвер, 3 жовтня 2019 року, за погодженням з прокурорами САП детективи НАБУ вручили клопотання про застосування запобіжного заходу колишньому народному депутату VIII скликання Максиму Микитасю, якого підозрюють в організації заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем", - наголошено в повідомленні.

Прокурори САП наполягають на застосуванні до Микитася запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 300 млн гривень застави.

Нагадаємо, напередодні Микитасю повідомили про підозру в заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн гривень. Слідство встановило, що екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем і іншими особами, організував корупційну схему із заволодіння нерухомістю НГУ.

14 травня НАБУ затримало колишнього командувача Нацгвардією Юрія Аллерова. Його звинуватили в махінаціях з нерухомістю для військових: за даними НАБУ і САП, він обміняв квартири в будинку в центрі Києва на вулиці Коновальця на квартири на околиці - на Бориспільській, різниця в ціні становила понад 81 млн гривень. 20 травня Аллеров вийшов із СІЗО під заставу 4,8 млн гривень.

У справі Аллерова також під заставу відпустили двох підозрюваних: експерта-оцінювача Алісу Гринчук з заставою 1,5 мільйона гривень і гендиректора "Укрбуд девелопмент" Олега Майбороду - за 2 мільйони гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram