ГоловнаСвіт

Колишній президент Киргизстану здався владі

Атамбаєву закидають корупцію і вбивство спецпризначенця.

Колишній президент Киргизстану здався владі
Алмазбек Атамбаев
Фото: april.kg

Колишній президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв здався владі.

Як повідомляє місцеве видання 24.kg, це сталося після другого штурму його резиденції в селі Кой-Таш.

Силовики вивезли його разом з представниками Соціал-демократичної партії Киргизстану Кундузом Жолдубаєвим і Фарідом Ніязовим.

Рішення здатися було прийнято за підсумками тривалих переговорів. Прихильники Атамбаєва намагалися не пропустити машину, лунали постріли і вибухи.

У Бішкекському центрі травматології та ортопедії тим часом повідомили про надходження п'ятьох нових поранених. Четверо з них - силовики з вогнепальними пораненнями, один - цивільний, який постраждав від шумової гранати. Раніше поранення отримали близько 50 осіб, а загинув один чоловік (спецпризначенець, який брав участь у нічному штурмі).

Нагадаємо, що Атамбаєва позбавили недоторканності через звинувачення в корупції. Його неодноразово викликали на допит як свідка в одній з корупційних справ, але він категорично відмовлявся приходити.

Увечері 7 серпня за Атамбаєвим прийшов спецназ. Його соратникам вдалося відбити першу атаку. Вдень 8 серпня Атамбаєв із соратниками збирався прибути на мітинг у Бішкек, але перед виїздом почався другий штурм.

На екстреному засіданні в парламенті президент Сооронбай Жеєнбеков заявив, що якщо раніше Атамбаєв був свідком, то тепер став обвинуваченим в особливо тяжких злочинах (убивство спецпризначенця, застосування насильства до представників влади, організація масових заворушень).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram