ГоловнаСвіт

Спецназ Киргизстану вдруге штурмував резиденцію експрезидента Атамбаєва

Силовики пробили ворота броньованою машиною.

Спецназ Киргизстану вдруге штурмував резиденцію експрезидента Атамбаєва
Фото: EPA/UPG

У Киргизстані спецназ почав нову операцію затримання експрезидента Алмазбека Атамбаєва, підозрюваного в корупції.

Місцеве видання 24.kg з посиланням на очевидців подій пише, що автомобіль силовиків протаранив ворота будинку Атамбаєва і спецназ увійшов на територію. За ними пройшли бригади медиків і поліції.

Ворота будинку вибили броньованою машиною.

"Радіо Свобода" зазначає, що прихильників Атамбаєва вивели поза територію будинку. Будівлю оточили співробітники поліції.

У зв'язку зі штурмом прихильники Атамбаєва скасували запланований на четвер мітинг у Бішкеку і вирушили до його резиденції в село Кой-Таш.

Нагадаємо, увечері 7 серпня в будинок Алмазбека Атамбаєва в селі Кой-Таш прибули бійці спецпризначення затримати його. Але прихильники колишнього президента вчинили опір. У результаті конфлікту постраждали, за останніми даними, 52 людини, один співробітник спецназу помер від вогнепального поранення.

Алмазбек Атамбаєв був президентом Киргизстану з 2011 по 2017 рік, після чого пост перейшов до його ставленику Сооронбаю Жеенбекову.

Зараз Атамбаєва звинувачують у звільненні "злодія в законі" Азіза Батукаєва і гоніння на політиків і журналістів. Також екс-президенту закидають незаконне вручення зброї громадянам Росії, переклад сільгоспземель під забудову і покупку ділянки в селі Кой-Таш, де він побудував свій будинок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram