ГоловнаСвіт

Серед понад 1000 затриманих на акції у Москві 50 - неповнолітні

Проти одного із затриманих порушили справу через травму співробітника ОМОНу.

Серед понад 1000 затриманих на акції у Москві 50 - неповнолітні
Фото: EPA/UPG

Російський правозахисний портал ОВД-инфо підрахував, що кількість затриманих на акції протесту у центрі Москви у суботу, 3 серпня, перевищила 1000. Про це повідомляється на сайті ресурсу.

"Дані на 14:00 4 серпня. 1001 людину затримали у Москві під час акції "Повернемо собі право на вибори", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомляли про 828 затриманих.

У свою чергу, поліція РФ оцінила кількість учасників мітингу у півтори тисячі осіб, що, з огляду на кількість затриманих, не виглядає реалістично.

Водночас російський Интерфакс повідомляє про те, що у суботу, 3 серпня, на акції було затримано понад 50 неповнолітніх. П'ять осіб госпіталізували. Наразі у клініці залишається жінка, її стан задовільний.

Окрім того, СК Росії порушив кримінальну справу проти учасника акції протесту у Москві через травму силовика - під час затримання чоловіка співробітник ОМОНу вивихнув плече, повідомляє Дождь.

Справу порушено за частиною 1 статті 318 КК (застосування насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я, щодо представника влади; до п'яти років позбавлення волі).

Чоловіка затримали на Пушкінській площі. У Росгвардіі заявили, що він «чинив активний опір співробітникові і травмував його». Омонівця доставили у НДІ імені Скліфосовського з підозрою на перелом руки. В результаті йому діагностували вивих плеча.

Нагадаємо, у Москві понад два тижні тривають масові виступи з вимогою зареєструвати незалежних кандидатів на виборах у Мосміськдуму. 3 серпня акцію провели у форматі прогулянки Бульварним кільцем. Повідомляли, що на розгоні акції у центрі Москви помітили командира "Беркута" Сергія Кусюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram