ГоловнаСвіт

Єврокомісія зобов'язала Ryanair повернути Франції 8,5 млн євро

Лоукостер отримав субсидію в обмін на рекламу міста Монпельє.

Єврокомісія зобов'язала Ryanair повернути Франції 8,5 млн євро
Фото: EPA/UPG

Єврокомісія зобов'язала авіакомпанію-лоукостера Ryanair повернути Франції незаконно отримані 8,5 мільйона євро субсидій. Про це йдеться у заяві відомства, інформує Німецька хвиля.

"Асоціація з туризму і економічного розвитку аеропорту Монпельє (APFTE) виплатила авіакомпанії ці гроші в обмін на рекламу Монпельє і регіону на сайті Ryanair", - йдеться у повідомленні.

Єврокомісія виявила, що угода між APFTE і Ryanair була нечесною щодо інших авіаперевізників, завадила аеропортам регіону і суперечила нормам ЄС, що регулює виділення державної допомоги.

"Конкуренція між аеропортами і авіаперевізниками має вирішальне значення для споживачів, фінансового зростання і зайнятості", - підкреслила єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

Як зазначає видання, за останні кілька років Єврокомісія виявила низку випадків, коли місцева влада незаконно виділяла субсидії бюджетним авіакомпаніям, щоб утримати їх в аеропортах.

Зокрема, у 2014 році Єврокомісія наказала Ryanair повернути гроші, отримані в рамках співпраці з аеропортами Ангулем, Пау і Нім. А у 2018 році Франція тимчасово конфіскувала літак авіакомпанії через суперечку щодо субсидій.

Раніше повідомляли, що Ryanair запустив рейс з Харкова до Кракова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram