ГоловнаСвіт

Панамський суд виправдав екс-президента Мартінеллі

Йому загрожував 21 рік в'язниці за прослуховування політичних опонентів.

Панамський суд виправдав екс-президента Мартінеллі
Фото: EPA/UPG

Верховний суд Панами виправдав колишнього президента Рікардо Мартінеллі, якого звинувачували у незаконному прослуховуванні 150 осіб включаючи політиків, профспілкових лідерів і журналістів, під час перебування на посаді глави держави.

Про це пише Reuters.

Суд вирішив, що прокурори, які вимагали засудити Мартінеллі до 21 року позбавлення волі, не змогли надати переконливі докази винуватості політика. 

Сам Мартінеллі вважає себе жертвою політичного переслідування з боку колишнього соратника Хуана Карлоса Варели, який був президентом після нього. У липні 2019 року Варелу на посаді президента Панами змінив Лаурентіно Кортісо.

В результаті рішення суду Мартінеллі зразу звільнинили у залі засідань.

Рікардо Мартінеллі керував Панамою з 2009 по 2014 рік. У 2015 році переїхав до США, де у 2017 році його затримали за запитом Панами.

У червні 2018 року Мартінеллі екстрадували на батьківщину, де його помістили під варту. У червні 2018 році експрезидента відпустили під домашній арешт.

Весною 2019 року Мартінеллі хотів балотуватися у мери міста Панама і Конгрес, але йому відмовили через порушення вимог законодавства щодо термінів проживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram