ГоловнаСвіт

У Росії повідомили деталі вибуху під час випробування ракети

Випробування проводилися на морській платформі.

У Росії повідомили деталі вибуху під час випробування ракети
Фото: topwar.ru

Випробування російської ракети, яка вибухнула 8 серпня, проходили на морській платформі.

Як повідомляє "Интерфакс", після вибуху кілька людей відкинуло у море. Їх не оголошували загиблими доти, поки залишалася надія їх знайти. Нібито тому про загибель п'ятьох співробітників "Росатому" повідомили лише через два дні.

Виданню РБК у "Росатомі" заявили, що вибух ракети відбувся вже після випробувань - сталося загоряння палива з подальшою детонацією. Загиблі співробітники ядерної корпорації займалися роботами, пов'язаними з радіоізотопним джерелом живлення, яке знаходилося у складі ракети.

"Трапився збіг чинників, що нерідко відбувається при випробуваннях нових технологій. Наші співробітники, безумовно, були інформовані про важливість і потенційну небезпеку проведених робіт, фахівці працюють в умовах потенційного ризику, яка властива усім випробуванням", - сказали у російській корпорації.

Нагадаємо, 8 серпня 2019 року у Міноборони РФ повідомили про вибух на території військового полігону в Архангельській області, в результаті якого дві людини загинули.

Вибух стався за декілька десятків кілометрів від Северодвінська. Після вибуху на сайті адміністрації Северодвінська з'явилося повідомлення про короткочасне підвищення радіаційного фону. У ньому йшлося про те, що на момент публікації фон нормалізувався і показники датчиків не перевищують максимально допустимих. Однак пізніше повідомлення видалили, а у прес-службі міської адміністрації заявили, що це було зроблено, "тому що ситуацією займається Міноборони".

Через два дні, 10 серпня, "Росатом" визнав, що вибух стався на установці з джерелом радіації, і повідомив про загибель п'ятьох своїх співробітників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram