ГоловнаКультура

Фестиваль "Тиждень швейцарського кіно" стартує онлайн

З 19 по 28 червня фільми програми можна буде подивитися на сайті.

19 червня стартує фестиваль "Тиждень швейцарського кіно". 

Як повідомляють організатори, він вперше пройде онлайн і представить фільми, зняті у Швейцарії або в копродукції з цією країною за останні роки.

Всі фільми фестивалю демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами - подивитися їх можна безкоштовно в будь-який зручний час до 28 червня включно на сайті swissfilm.org.ua.

У цьому році фестиваль зосереджується на гендерній рівності - одній з глобальних цілей сталого розвитку ООН. В його програму увійшли 4 стрічки, зняті режисерками.

В рамках фестивалю 22 червня о 20:00 відбудеться онлайн-дискусія на тему "Female gaze: гендерна рівність в сучасному кіно". Її учасники та учасниці обговорять гендерну рівність в кіноіндустрії України і Швейцарії - однакові умови для створення фільмів для жінок і чоловіків, чи потребує індустрія в введенні квот і чи високо знаходиться "скляна стеля" для професіоналок, які роблять кар'єру в кіно. 

Гендерна репрезентація - тема, яка гостро дискутується у світовій індустрії вже давно, а з початком руху #MeToo стала ще більш актуальною. 

До обговорення приєднаються Юлія Сінькевич, продюсерка і директорка Одеського міжнародного кінофестивалю, Петра Бьондіні Фольпе, режисерка фільму "Божественний порядок", Володимир Яценко, продюсер фільмів "Атлантида", "Додому", "Дике поле", Клод Вільд, Посол Швейцарії в Україні, і Клод Баррасс, режисер фільму "Життя Кабачка". Модерувати дискусію буде Дарина Бадьйор, кінокритикиня, кураторка кінофестивалю "Київський тиждень критики".

Фото: Артхаус Трафік

У програмі фестивалю - драма "Щасливий Лазар" Аліче Рорвахер, комедія "Стрікер" Петера Луїзі, драма "Божественний порядок" Петри Фольпе, анімація "Життя кабачка" Клода Барраса, драма "Невинний" Сімона Жакме, "Мрія Катріни" Даріо і Мірка Бішофбергерів, "Вітер змін" Беттіни Оберлі, "Дивовижна подорож Волкенбруха в обійми шікси" Міхаеля Штайнера, "7 днів" Роланда Колли, "Навколо Луїзи" Ольги Баілліф.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram