ГоловнаКультура

Зеленський закликав Раду розглянути законопроєкт про підтримку культури і креативних сфер

Відповідний лист він надіслав Дмитру Разумкову.

Зеленський закликав Раду розглянути законопроєкт про підтримку культури і креативних сфер
Фото: Макс Требухов

Президент України Володимир Зеленський звернувся до спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова з закликом посприяти якнайшвидшому розгляду в другому читанні законопроєкту про державну підтримку сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу в зв'язку з карантином через коронавірус

Законопроєкт №3377 було прийнято за основу 13 травня. Парламентському комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики було доручено доопрацювати і внести його на розгляд у другому читанні. Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Зеленський у листі Разумкова зазначив, що надання соціальних та економічних гарантій для підтримки громадян і бізнесу в умовах карантину потребує ефективних і швидких рішень.

"З огляду на це і важливість підтримки суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сферах культури і мистецтва, креативних індустрій, культурно-пізнавального туризму і щодо роботи яких встановлені суттєві обмеження, прошу сприяти якнайшвидшому розгляду та прийняттю Верховною Радою рішення щодо цього проєкту закону", - йдеться в листі Зеленського до Разумкова. 

Нагадаємо, що Кабмін готовий був дозволити працювати кінотеатрам уже з 10 червня, але через брак нових стрічок вони не були готові відкритися. Міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що кінотаетри зможуть відновити роботу з 2 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram