ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція за 3 місяці склала 2,2 тис. адмінпротоколів за порушення самоізоляції

Також складено 12,4 тис. адміністративних протоколів за недотримання карантину.

Поліція за 3 місяці склала 2,2 тис. адмінпротоколів за порушення самоізоляції
Офіцер поліції уточнює мету прогулки пішоходів на вулиці міста Падуя через надзвичайну ситуацію з коронавірусом в Італії, 12 бер
Фото: EPA/UPG

На початок червня поліція склала 2,2 тис. адмінпротоколів за порушення правил самоізоляції за три місяці.

Про це йдеться у відповіді Департаменту превентивної діяльності Національної поліції на запит "Українських Новин".

"Станом на 9 червня 2020 року з початку введення карантинних обмежень і заборон на території держави органами (підрозділами) Національної поліції складено більш як 12,4 тис. адміністративних протоколів передбачених статтею 44–3 (порушення правил щодо карантину) КУпАП, з них щодо: керівників торгових закладів та закладів харчування – 949 протоколів; працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб – 2 794 протоколи. За порушення громадянами карантинних правил самоізоляції складено понад 2,2 тис. протоколів", – йдеться в повідомленні.

Ця стаття передбачає накладення штрафу на громадян від 1 до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 – 34 тис. гривень) і на посадових осіб – від 2 до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 – 170 тис. гривень) за порушення правил щодо карантину.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило список країн, після приїзду з яких обов'язкова самоізоляція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram