ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Самоізоляція - це нова життєва філософія всіх свідомих людей по всьому світу, - Ємець

Глава МОЗ закликав українців не ставитися до карантину легковажно.

Самоізоляція - це нова життєва філософія всіх свідомих людей по всьому світу, - Ємець
Илья Емец
Фото: moz.gov.ua

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець звернувся до громадян у зв'язку з посиленням обмежувальних заходів під час карантину через поширення коронавірусу.

Звернення опубліковано на сайті МОЗ.

"Шановні українці! Влада ввела карантин. Обмежено режим роботи транспорту, закрито кафе, бари, ресторани. На жаль, багато хто сприймає ці заходи легковажно і нехтує встановленими протиепідемічними правилами і способами індивідуального захисту. Я ще раз наголошую, ситуація вкрай серйозна. Не ставте під загрозу своє здоров'я і здоров'я ваших близьких", - сказав Ємець.

Він наголосив, що карантин - це не канікули чи відпустка.

"Якщо ви не пішли на роботу, це не означає, що треба ходити в гості до друзів. Ми наполягаємо, щоб ви залишалися вдома. Самоізоляція - це нова життєва філософія всіх свідомих людей по всьому світу. Не будьте байдужими до друзів і знайомих. Всіма способами пропагуйте домашній режим. Прості речі рятують життя", - додав міністр.

Він також зазначив, що вважає вжиті заходи правильними і повідомив, що в разі необхідності будуть вводити ще більш жорсткий режим, "навіть якщо це комусь не подобається".

Нагадаємо, всі три метрополітени України за розпорядженням Кабміну припинили роботу ввечері 17 березня. Оскільки не всі жителі міст можуть працювати віддалено, багатьом довелося шукати можливість дістатися на роботу громадським транспортом.

Згідно з розпорядженням, з 18 березня міські перевезення можуть виконуватися, тільки якщо в маршрутці буде менш ніж 10 осіб, а в автобусі, тролейбусі і трамваї - менше від 20 осіб. Контроль над кількістю пасажирів у громадському транспорті покладається на водіїв. В результаті автобуси і маршрутки вранці були переповнені, а люди чекали в чергах годинами. Також через обмеження за кількістю пасажирів у громадському транспорті виникали бійки - в Сумах, наприклад, "зайвих" пасажирів витягали з салону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram