ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Генштаб повідомив, що випадків зараження коронавірусом у ЗСУ немає

У Києві госпіталізували пенсіонера Міноборони.

Генштаб повідомив, що випадків зараження коронавірусом у ЗСУ немає
Фото: twitter.com/USEmbassyKyiv

Серед військовослужбовців Збройних сил України випадків і підозр на зараження коронавірусом SARS-CoV-2 і Covid-19 немає.

Про це повідомив спікер Генерального штабу ЗСУ Богдан Сеник, передають "Українські Новини".

"Слава Богу, випадків таких немає і підозр теж", - сказав він.

За його словами, військові забезпечені необхідними засобами особистої гігієни для профілактики будь-яких хвороб. З огляду на карантин, вживають усіх необхідних заходів.

Раніше в Генштабі повідомили, що 17 березня в Києві в Головний військовий клінічний госпіталь доставили пенсіонера Міноборони з підозрою на коронавірус.

Чоловік розказав, що контактував зі своїм другом, у якого нібито було ГРВІ. Також він повідомив, що до нього нещодавно приїжджали діти, які живуть за межами України.

"З огляду на зазначене та виявлення симптоми, військовому пенсіонеру зробили два експрес-тести для перевірки на можливе захворювання гострою респіраторною хворобою, спричиненою коронавірусом, один з яких дав позитивний результат. Військові лікарі негайно повідомили про це епідеміологів 10-го регіонального санітарно-епідеміологічного управління, які, своєю чергою, передали цю інформацію до Київського міського лабораторного центру для встановлення кола можливих контактів", - ідеться в повідомленні.

На цей момент пенсіонера ізолювали в спеціальному боксі клініки інфекційних захворювань Національного військово-медичного клінічного центру. Для підтвердження попереднього діагнозу в нього взяли біологічні проби.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів прийняв рішення про обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. З 18 березня по 3 квітня введено заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також роботу метрополітенів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram