ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківську міськраду викликали поліцію через засідання депутатів без масок

Правоохоронців викликав один із депутатів.

У Харківську міськраду викликали поліцію через засідання депутатів без масок
Харьковский горсовет
Фото: Укринформ

У Харкові один з місцевих депутатів викликав поліцію на засідання міськради через те, що його колеги прийшли на роботу без масок. Про це повідомили у пресслужбі обласної поліції.

"24 червня в Шевченківське відділення поліції надійшло повідомлення про те, що кілька депутатів без масок перебувають у сесійній залі. За адресою виїжджав екіпаж патрульної поліції. Поліцейські на місці прийняли заяву про порушення карантинних вимог та опитали свідків", - ідеться в повідомленні.

Інформацію про подію зареєстровано в Єдиному реєстрі Шевченківського відділення поліції.

Згідно зі статтею 44-3 КУпАП, штраф за порушення карантинних обмежень громадянами становить від 17 000 до 34 000 гривень, а бізнесом - від 34 000 до 170 000 гривень.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський раніше заявив, що готовий оплатити штраф за порушення ним карантинних обмежень під час відвідування кафе в Хмельницькій області.

Присутній разом з ним головний санітарний лікар Віктор Ляшко пізніше стверджував, що вони прийшли з перевіркою напередодні пом'якшення карантинного режиму.

Зеленському всередині закладу подали каву, що на той момент було порушенням карантинних обмежень.

Разом з президентом за столиком були щонайменше ще п'ятеро осіб, у тому числі перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет і мер Хмельницького Олександр Симчишин.

При цьому Хмельницький міськрайонний суд не оштрафував президента Володимира Зеленського, який порушив карантин під час поїздки до Хмельницького, через наявність у нього недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram