ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпрі з'явиться вулиця імені Аміни Окуєвої

Її ім'я присвоєно одному з проїздів в Амур-Нижньодніпровському районі.

У Дніпрі з'явиться вулиця імені Аміни Окуєвої
Амина Окуева
Фото: facebook/Amina Okueva

Дніпровська міськрада підтримала присвоєння одному з проїздів в Амур-Нижньодніпровському районі імені вбитої Аміни Окуєвої, яка воювала на Донбасі проти підтримуваних Росією бойовиків. Відповідне рішення прийняли на сесії міськради 24 червня, пише "Радіо Свобода".

З пропозицією назвати вулицю на честь Окуєвої виступали декілька громадських організацій ветеранів війни на Донбасі та волонтерів. Спочатку хотіли перейменувати вулицю Тополину, але цю ідею не підтримали на громадських слуханнях. Після цього міськрада вибрала нову вулицю в Амур-Нижньодніпровському районі.

У Дніпрі також є вулиця, названа на честь командира міжнародного добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва - Іси Мунаєва, який загинув у 2015 році в боях під Дебальцевим. І Окуєва, і Мунаєв поховані в Дніпрі.

Нагадаємо, пресофіцерку добробата ім. Дудаєва, доброволицю Аміну Окуєву вбили в жовтні 2017 року. У неї вистрілили в той час, коли вона їхала на авто зі своїм чоловіком Адамом Осмаєвим біля станції "Глеваха" Київської області. Він отримав поранення ноги, а Окуєва загинула

На початку 2020 року поліція затримала людину, чиї біологічні зразки збіглися з ДНК, знайденим на автоматі біля місця злочину. Як виявилося, чоловіка підозрювали в причетності до кількох інших гучних убивств, у тому числі директора Caparol Павла Зможного (вересень 2016 року) і начальника відділу реклами КП "Київський метрополітен" Павла Миленького (січень 2019 року).

У травні 2020 року національна поліція встановила ймовірного замовника вбивства Аміни Окуєвої. За даними слідства, це 44-річний чеченець, громадянин Росії, який знайшов на території України кілерів, котрі погодилися скоїти злочин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram