ГоловнаСвіт

Лукашенко звинуватив Росію у втручанні у внутрішні справи Білорусі

"З РФ йде інформація. Потім вони вибачаться, знімуть. Але людям в мізки це вже вкинули".

Лукашенко звинуватив Росію у втручанні у внутрішні справи Білорусі
Фото: president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що у внутрішні справи країни, і, зокрема, в передвиборну гонку, втручаються ззовні.

Про це він заявив, приймаючи кадрові рішення, передає БЕЛТА.

Лукашенко зазначив, що зараз в інтернеті активно поширюються "моторошні фейки", за допомогою яких хочуть дискредитувати владу. Деякі з таких вкидань його просто дивують: "Сьогодні мені доповіли (хоча це було давно, ніхто не доповідав), що в одного з моїх синів у Швейцарії $840 млн. Направте туди по дипломатичних каналах лист: хто хоче забрати ці гроші, нехай негайно забере".

Лукашенко звернув увагу, що люди, які не розуміються на банківських документах, вірять цим фейкам.

"Люди ж не розуміють, що це таке. Такі фейки будуть постійно. І нам треба це мати на увазі, з цим жити і боротися. До речі, це підкидається структурами "бабичівськими", "незигарями" з Росії, - додав він. - Це не наше, це з Росії йде інформація. Потім вони вибачаться, знімуть. Але людям в мізки це вже вкинули", - сказав він.

Лукашенко заявив, що має намір обговорити це питання з президентом РФ Володимиром Путіним. При цьому він переконаний, що за його політичними опонентами "стоять ляльководи".

"Ясно, що там за ними ляльководи стоять. Вони і з одного, і з іншого боку. І в Польщі живуть, і з Росії підкидають. Ми про це з президентом Путіним поговоримо найближчим часом при зустрічі , але ця ситуація дуже складна. Застосовуються найсучасніші фальшиві технології, йде втручання з-за кордону в наші вибори, внутрішні справи", - заявив Лукашенко.

"Але ми не є ядерною державою. Ми не можемо взяти ядерну боєголовку, розмахувати і кричати, або говорити про гіперзвукову зброю, що ми вам відповімо. Ми звичайна середньоєвропейська країна, миролюбна, націлена на спокійне життя. І комусь погрожувати у зв'язку з цим ми просто не можемо", - додав він.

Нагадаємо, 18 червня в Білорусі затримали головного конкурента Лукашенко на президентських виборах Віктора Бабарика. Це колишній глава банку, який належить "Газпрому".

Після цього в Мінську відбулися пікети на підтримку суперників Лукашенка. За даними правозахисного центру "Весна", в пікетах брали участь близько 2200 осіб. Ланцюжок людей вишикувалася від будівлі Білоруської державної філармонії майже на 5 кілометрів і простояла близько 6 годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram