ГоловнаСвіт

Кількість заражених коронавірусом у Молдові перевищила 15 тисяч

Влада заявляє про другу хвилю коронавірусу.

Кількість заражених коронавірусом у Молдові перевищила 15 тисяч
Фото: EPA/UPG

Кількість заражених коронавірусом у Молдові перевищила 15 тисяч осіб, за минулу добу інфіковано 364 людини.

Про це повідомив державний секретар міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту Костянтин Риміш, передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні були оброблені 1988 тестів, з яких 1547 - це первинні тести. В результаті з'ясувалося, що 364 результати виявилися позитивними. Так, загальна кількість зареєстрованих випадків COVID-19 у нашій країні становить 15 078", - зазначив Риміш.

За його словами, серед осіб, у яких в середу виявлено COVID-19, 42 працюють в системі охорони здоров'я, зокрема шість лікарів. Загальна кількість заражених медичних працівників становить 2067 осіб, 29 з яких померли.

За минулу добу померли п'ять осіб зі встановленим діагнозом коронавірусу. Загальна кількість жертв пандемії в Молдові становить 495 осіб, вилікувалися 8400 осіб. Зараз у Молдові залишається 6183 активних випадки зараження COVID-19.

Минулого тижня прем'єр-міністр Молдови Іон Кіку заявив, що в республіці почалася друга хвиля коронавірусу. Він зазначив, що в країні щодня реєструється зростання кількості випадків захворювання. За його словами, очікується збільшення захворюваності приблизно удвічі - до 500-600 нових випадків щодня.

17 червня було зареєстровано рекордну кількість заражених за один день - 478 осіб. Раніше реєстрували по 150-200 випадків на день, а за тиждень - близько тисячі випадків. Минулого тижня було зареєстровано 2460 випадків зараження, за тиждень до цього - 2040.

На цю мить у Молдові скасовано режим надзвичайного стану і знято майже всі обмеження на економічну діяльність - відкрито ринки, торгові центри, фітнес-зали. З 15 червня відновилося авіасполучення з деякими закордонними країнами, відновили роботу готелі, кафе і ресторани.

Обмеження збереглися тільки для працівників бюджетної сфери, які працюють у дві зміни - два тижні на робочому місці, а два тижні - віддалено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram