ГоловнаСвіт

КНДР відклала "початок військових дій" проти Південної Кореї

Причини скасування військової операції проти Сеулу не уточнюються.

КНДР відклала "початок військових дій" проти Південної Кореї
Фото: globallookpress.com

Північна Корея на тлі недавнього різкого загострення відносин із Південною Кореєю направила Сеулу сигнали про деескалацію кризи.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Центральний військовий комітет Трудової партії Кореї прийняв рішення відкласти початок військових дій проти Південної Кореї", – повідомило північнокорейське інформаційне агентство КЦІА у середу, 24 червня.

Причин скасування рішення про проведення військової операції проти Сеулу не наводиться. У повідомленні КЦІА говориться, що на засіданні, яке проходило під головуванням лідера КНДР Кім Чен Ина, "були розглянуті питання основних напрямів військової політики" й заходи щодо "подальшого посилення військового стримування".

За повідомленням південнокорейського інформаційного агентства Ренхап, Північна Корея також демонтувала близько 10 гучномовців, які тільки недавно були встановлені вздовж демаркаційної лінії для передачі пропагандистських матеріалів.

Нагадаємо, останнім часом Пхеньян посилював конфронтацію в стосунках із Сеулом. Тиждень тому північнокорейці підірвали бюро зв'язку в прикордонному місті Кесон. Це бюро, відкрите у 2018 році, було важливим символом зближення між двома корейськими державами. На минулому тижні армія КНДР також обіцяла посилити військову присутність у прикордонному з Південною Кореєю регіоні і відновити там військові навчання.

Керівництво в Пхеньяні було обурене тим, що Південна Корея не запобігла закиданню з її території пропагандистських листівок. У цих агітках, написаних активістами, які переправлялися в КНДР, в основному, за допомогою повітряних куль, Кім Чен Ина звинувачують у порушенні прав людини й  у розробці ядерної програми.

Напруженість у відносинах між двома корейськими державами помітно посилилася після провалу саміту між Кім Чен Ином і президентом США Дональдом Трампом у лютому 2019 року. Відтоді переговори між США та Північної Кореї про згортання атомної програми КНДР зайшли в глухий кут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram