ГоловнаСвіт

У двох округах на заході Німеччини посилили карантин через спалах коронавірусу на бойні

Це перший випадок, коли на території країни поновлюються обмеження.

У двох округах на заході Німеччини посилили карантин через спалах коронавірусу на бойні
Фото: EPA/UPG

В окрузі Гютерсло на заході Німеччини посилюються карантинні заходи через спалах коронавірусу на бойні компанії Tönnies.

Про це оголосив прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія Армін Лашет, передає Deutsche Welle.

За його словами, локдаун буде введено в Гютерсло на тиждень, до 30 червня, але може бути продовжено. В окрузі знову будуть заборонені зустрічі трьох і більше осіб, якщо вони не проживають спільно, закриються кінотеатри, виставки, музеї, бари і фітнес-студії.

Магазини та ресторани залишаться відчиненими, їх відвідувачі повинні, як і раніше, дотримуватися необхідних вимог гігієни.

Це перший випадок, коли на території Німеччини майже повністю відновлюються обмеження, вперше введені через пандемію коронавірусу в березні. Через два місяці, в травні, більшість обмежувальних заходів були скасовані у всіх федеральних землях.

Через кілька годин земельний міністр охорони здоров'я Карл-Йозеф Лауман оголосив про введення локдауну також в сусідньому з Гютерсло окрузі Варендорф.

У Гютерсло проживає близько 370 тисяч чоловік. 20 червня м'ясокомбінат компанії Tönnies в місті Реда-Віденбрюк на півночі округу був закритий на 14 днів через спалах коронавірусу. Інфекція діагностована вже у понад 1500 співробітників. 20 червня режим самоізоляції був введений в одному з районів міста Верль, де проживають багато інфікованих співробітників Tönnies. Глава округу Гютерсло Свен-Георг Аденауер заявляв, що загроза поширення вірусу за межами комбінату має "незначний характер".

Нагадаємо, на початку червня Німеччина виділила 600 млн євро Глобальному альянсу вакцин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram