ГоловнаПолітика

Сіярто назвав збереження Берегівського району спільним інтересом України та Угорщини

Міністр вважає, що в цьому питанні Україна і Угорщина стануть союзниками.

Сіярто назвав збереження Берегівського району спільним інтересом України та Угорщини
Министр иностранных дел Венгрии Петер Сийярто
Фото: hungarytoday.hu

У загальних інтересах України й Угорщини зберегти Берегівський район на території Закарпаття. Про це на спільному брифінгу з главою українського зовнішньополітичного відомства Дмитром Кулебою заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

"Наше прохання полягає в тому, щоби Берегівський район зберігся. Однак, рішення з цього питання прийматиме український уряд. Це просто наше прохання. І ми дуже сподіваємося, що Україна позитивно поставиться до цього", – сказав Сіярто.

Глава українського МЗС зазначив, що нині в українському інформаційному просторі курсує багато фейків про створення великого Берегівського району. Навпаки, він акцентував, що ця адміністративна одиниця вже давно існує на карті України.

Угорський дипломат підкреслив, що збереження Берегівського району, де компактно проживає 150 тисяч угорців, – це спільний інтерес як Будапешта, так і Києва. Міністр вважає, що в цьому питанні Україна й Угорщина стануть союзниками.

"Це питання є інтересом України, адже Закарпаття розміщено на території України. Це загальний інтерес наших двох країн. В останні місяці я бачу, що ми тут союзники. Сподіваюся, що і з новим губернатором Закарпаття ми станемо союзниками. Не бачу нічого поганого в співпраці двох країн, щоби зробити Закарпаття історією успіху", – сказав Сіярто.

Нагадаємо, раніше Міністерство громад і територій оприлюднило проєкти майбутніх районів України в рамках адміністративно-територіальної реформи.

У Закарпатській області планують залишити п'ять районів, зокрема Берегівський із населенням 200 тисяч осіб. Раніше передбачалося, що в області залишиться чотири райони, причому Берегівський і Виноградівський збиралися приєднати до різних територіальних одиниць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram