ГоловнаСуспільствоЖиття

Окупаційний суд Криму звинуватив власника телеканалу АТР Іслямова

Захисту відмовили в можливості ознайомитися з матеріалами справи, які представлені на 14 дисках.

Окупаційний суд Криму звинуватив власника телеканалу АТР Іслямова
Ленур Ислямов
Фото: krymr.com

У так званому "верховному суді" анексованого Криму прокурор оголосив обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно власника телеканалу АТР і керівника добровольчого батальйону Ленура Іслямова.

Про це повідомляє "Кримський процес".

Засідання відбулося без участі слухачів через заходи з протидії поширення коронавірусної інфекції.

Як розповів адвокат підсудного Олексій Ладін, окрім оголошення обвинувального висновку, були допитані четверо "потерпілих" з МОЗ, МНС і Чорноморського флоту РФ. За версією звинувачення, енергоблокада завдала цим структурам і "Крименерго" збитків на суму близько 1,1 мільярда рублів.

Захист у суді вини не визнав у повному обсязі. Організація, яку РФ вважає незаконною, зареєстрована в Україні, а факт диверсії, на думку адвоката, не підтверджується тими доказами, які є в матеріалах справи. Водночас захисту відмовили в можливості ознайомиться з матеріалами справи, які представлені на 14 дисках.

Нагадаємо, 12 травня "верховний суд" Криму почав розглядати кримінальну справу стосовно Іслямова. Його звинувачують "в організації незаконного збройного формування, здійсненні диверсійних дій", а також за шістьма епізодами ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ).

У 2017 році окупаційна влада Криму продала на аукціоні чотири об'єкти, що належать Іслямову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram