ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко назвав ялівець замість каштанів на Хрещатику тимчасовим рішенням

Він ростиме там тільки до реконструкції вулиці.

Кличко назвав ялівець замість каштанів на Хрещатику тимчасовим рішенням
Фото: facebook.com/ilyasagaidak

Висадка ялівцю на Хрещатику є тимчасовим рішенням. Про це на брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Наступного року планується реконструкція Хрещатика, тому, на думку столичної влади, висаджувати великорозмірні дерева немає сенсу.

"А ялівець перед початком ремонту пересадять у парки і сквери міста. Каштани пересаджувати не рекомендують. Тому перед реконструкцією їх наразі не висаджували на головній вулиці", – повідомив мер.

Кличко додав, що було враховано попередній досвід реконструкції, коли в 1998 році вулицю звузили, через що дерева виявилися впритул до дороги.

"На Хрещатику – великий трафік і висока загазованість повітря. А суміш, якою посипають дороги взимку, негативно впливає на дерева. Вони слабшають і хворіють. Щоб уникнути цього, під час реконструкції розширять бульварну зелену зону, облаштують стаціонарну систему поливу, лунки дерев будуть захищені від попадання реагентів. тобто ми створимо умови, щоб у кожній лунці – а їх 249 – росли, а не чахли дерева. Будемо шукати витривалі сорти. каштани на Хрещатику будуть", – запевнив Кличко.

Нагадаємо, що в Києві на Хрещатику замість традиційних каштанів висадили ялівець. У Київраді пояснили, що вихлопні гази мають згубний вплив на каштанові дерева, а ялівець не дуже вимоглива рослина, тому в нього більше шансів вижити в таких умовах. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram