ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Одесит оскаржив визнання COVID-19 особливо небезпечною хворобою

Підготовче засідання призначили на 6 червня.

Одесит оскаржив визнання COVID-19 особливо небезпечною хворобою
Фото: facebook/Олександрівська клінічна лікарня м. Києва

Житель Одеси оскаржив наказ Міністерства охорони здоров'я про внесення COVID-19 до списку особливо небезпечних інфекційних хвороб.

Про це повідомила пресслужба Окружного адміністративного суду Києва, який розглядатиме позов. Підготовче засідання призначили на 6 червня.

Позивач просить скасувати наказ і витребувати в міністерства всі документи, на підставі яких його було видано.

Наказом МОЗ №521 від 25 лютого 2020 року COVID-19 зараховано до одного ряду з чумою, холерою, віспою, сказом і ще 34 особливо небезпечними інфекційними хворобами.

COVID-19 - захворювання, зумовлене останнім з відкритих вірусів сімейства коронавірусів. До спалаху інфекції в Ухані (Китай) в грудні 2019 року про новий вірус і спричинені ним захворювання відомо не було. Первинний спалах COVID-19 переріс у пандемію, що охопила багато країн світу, в тому числі Україну.

Більшість хворих (близько 80%) одужують спонтанно без необхідності в госпіталізації. Але приблизно в одному з п'яти випадків захворювання COVID-19 протікає у важкій формі з розвитком дихальної недостатності. У літніх людей, а також осіб із супутніми захворюваннями, наприклад гіпертонією, захворюваннями серця та легень, діабетом або раком, імовірність тяжкого перебігу захворювання вища.

Понад 345 тисяч осіб, які заразилися новим коронавірусом, померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram