ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Шмигаль назвав спосіб для збільшення кількості тестів у 4-5 разів

В одній пробірці перевірятимуть кілька зразків одночасно.

Шмигаль назвав спосіб для збільшення кількості тестів у 4-5 разів
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль стверджує, що за потреби  в Україні можуть збільшити кількість тестів на коронавірус до 40-50 тис. на добу, використовуючи метод "пулінг".

"Сьогодні ми дійшли до межі понад 9 тис. тестів на добу. Далі будемо рухатися методом пулінгу - об'єднання 4-5 тестів одночасно в одній пробірці, а якщо пробірка показує позитивний результат, тоді ці 5 тестів розглядатимуть індивідуально", - сказав Шмигаль в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами прем'єра, це дасть можливість у разі потреби в 4-5 разів збільшити тестування, і при нинішньому рівні лабораторного обладнання робити до 40-50 тис. тестів на добу.

"За умови збільшення тестувань кількість хворих залишається стабільною, а кількість одужалих або близька до кількості хворих, або перевищує. Ми чекаємо того часу, коли пройдемо криву піку і почнемо знижуватися. Тоді буде повноцінний вихід з карантинного режиму. З такою пандемією світ не стикався, тому ми постійно перебуваємо в стресовому експерименті", - додав він.

Шмигаль наголосив, що країна в карантин заходила плавно, тому і вихід з нього повинен бути теж плавним, з огляду на те, що епідемія нікуди не зникла.

Нагадаємо, з початку епідемії в Україні провели близько 292 тисяч лабораторних тестів на коронавірус. Добовий рекорд було встановлено 22 травня і становив 10,5 тис. тестів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram