ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Львові медикам лікарні швидкої допомоги почали робити тести на антитіла до коронавірусу

ІФА-тести дозволяють визначити, чи хворіла особа на COVID-19.

У Львові медикам лікарні швидкої допомоги почали робити тести на антитіла до коронавірусу
Фото: День

Медикам Львівської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги почали робити ІФА-тестування (імуноферментний аналіз) на визначення антитіл до COVID-19. Про це повідомила пресслужба міськради Львова.

"Ми почали новий вид тестування – тестування на антитіла. Починаємо це в нашій лікарні швидкої допомоги з лікарів. Ці тестування можуть робити всі лабораторії міста Львова, і це дасть можливість зрозуміти, чи є антитіла, наскільки є опірність організму до цієї бацили. І навіть можемо зрозуміти, чи вже колись перехворіли на COVID-19 і навіть цього не знаєте. Фактично, робимо те, що у світі вже почали робити, і ми першими у Львові йдемо цією дорогою", – сказав мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, так можна буде зрозуміти, який відсоток жителів міста перехворів на коронавірус.

Нагадаємо, що 19 травня в Україні набув чинності закон про масове тестування на коронавірус. Він буде діяти протягом карантину та обмежувальних заходів і передбачає обов'язкове тестування всіх, хто звертається за медичною допомогою або контактував із хворими. Тестування на COVID-19 проводитиметься не тільки методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), але й за допомогою методу імуноферментного аналізу. ІФА-тестування роблять у лабораторіях і, на відміну від експрес-тестів, воно є точнішим у своїх результатах.

Масове тестування регіонів дозволить зрозуміти, де люди вже встигли перехворіти на коронавірус, навіть безсимптомно, і підготувати країну до другої хвилі, яку очікують на осінь цього року. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram