ГоловнаПраво

Поліція затримала колишнього ліквідатора Київського радіозаводу, який перебував у розшуку

Вирішується питання і визнання недійсними договорів купівлі-продажу майна підприємства.

Поліція затримала колишнього ліквідатора Київського радіозаводу, який перебував у розшуку
Фото: gp.gov.ua

Слідчі Оболонського управління поліції в Києві затримали колишнього ліквідатора Київського радіозаводу, який перебував у розшуку за підозрою в незаконному продажі майна та зловживанні повноваженнями. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

За даними слідства, в 2016 році арбітражний керуючий, якого призначили ліквідатором ДП "ВО "Київський радіозавод", здійснив незаконний продаж 14 об'єктів нерухомості - нежитлових приміщень, які належали держпідприємству, за заниженою в 5-10 разів ціною. Цим він завдав збитків державі на суму понад 45,6 млн гривень. Частину коштів у сумі 2,7 млн він переказав на рахунки афілійованих з ним приватних підприємств.

"Після повідомлення про підозру колишній ліквідатор радіозаводу переховувався від правоохоронних органів, через що його оголосили в розшук", - ідеться в повідомленні.

Вирішується питання про визнання недійсними результатів прилюдних торгів і договір купівлі-продажу приміщень заводу з метою повернення їх у державну власність. Майно арештовано.

Нагадаємо, 16 червня Київська прокуратура №2 затвердила і направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора товариства за підозрою в захопленні майна ПАТ "Київський радіозавод" і легалізації злочинних доходів.

Встановлено, що директор товариства орендував приміщення заводу, а пізніше незаконно заволодів будівлею підприємства на підставі підробленого договору купівлі-продажу від 1999 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram