ГоловнаПраво

ДФС викликала Шарія на допит у справі про відмивання доходів

На нього чекають у Києві 3 липня.

ДФС викликала Шарія на допит у справі про відмивання доходів
Анатолий Шарий
Фото: Lenta.ru

Проросійського блогера Анатолія Шарія викликають на допит як свідка до Головного слідчого управління Державної фіскальної служби.

На нього чекають 3 липня о 10:00 за адресою: Київ, Львівська площа, 8, сказано на сайті ДФС.

"Вам необхідно прибути до старшого слідчого судді з особливо важливих справ 5-го відділу управління розслідувань кримінальних проваджень Головного слідчого управління ДФС підполковника податкової міліції Андрія Матвієнка", - йдеться в повістці.

Шарія викликали в рамках провадження №32020000000000073 (вiд 02 червня 2020) за ознаками кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 209 КК України - легалізація здобутих злочинним шляхом майна, вчинена повторно, у великих розмірах або за попередньою змовою.

Блогер Сергій Іванов повідомив, що провадження було відкрито за його заявою. За його інформацією, через "Партію Шарія" відбувається відмивання грошей.

Нагадаємо, блогер Шарій не проживає на території України. Він веде відеоблог і пише статті, в яких нібито викриває українську владу. У 2012 році він стверджував литовській владі, що переслідується з боку проросійського режиму президента Віктора Януковича. Нібито він проводив розслідування про участь держустанов у наркобізнесі, тому проти нього сфальсифікували справи. У лютому 2015 року в Департаменті міграції Литви заявили, що Шарія можуть позбавити політичного притулку в цій країні, оскільки після перемоги Майдану Янукович утік до Росії.

У 2017 році співробітники Служби безпеки провели виховну бесіду з помічницею Шарія, яка за гонорари знімала сюжети для дискредитації України.

25 червня в Харкові побили представника "Партії Шарія", який, за словами самого блогера, "збирався вести колону на Київ". Шарій активно поширює інформацію про те, що Офіс президента нібито причетний до "переслідування" його прихильників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram