ГоловнаПолітика

Кабмін посилив заходи безпеки для запобігання коронавірусу в Україні

Гончарук упевнений, що медична система України "абсолютно готова" до надання допомоги людям з симптомами COVID-19.

Кабмін посилив заходи безпеки для запобігання коронавірусу в Україні
Фото: Центр громадського здоров’я України

Кабінет Міністрів посилив заходи безпеки для запобігання занесення та поширення коронавірусу COVID-19 на території України.

Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук за підсумками засідання оперативного штабу.

Згідно з рішенням уряду, з 20:00 24 лютого у всіх, хто буде приїжджати з країн, де зареєстровані випадки захворювання на коронавірус, перевірятимуть рівень температури тіла.

Температурний скринінг буде проводитися для всіх пасажирів в основних аеропортах України, а також починаючи з 8:00 25 лютого для подорожуючих через пункт пропуску "Тиса" на Закарпатті. Згодом такий же режим буде працювати і на інших прикордонних пунктах.

"Медична система України абсолютно готова до надання допомоги тим, у кого раптом будуть виявлені симптоми хвороби.

Підготовлено відповідні інфекційні бригади - вони забезпечені всіма необхідними санітарно-епідеміологічними засобами", - заявив глава Кабміну.

Раніше повідомлялося, що 24 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я передала Україні тест-систему, яка розрахована на 900 випробувань на наявність коронавірусу COVID-19.

Крім того, раніше Україна також закупила тест-систему на 90 зразків, її використовували для трьох випробувань (жоден випадок коронавірусу не підтвердився). Таким чином, залишилося ще 987 тестів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram