ГоловнаПолітика

Стефанчук розповів про невдоволення урядом у "Слузі народу"

"На наших зустрічах буває надзвичайно спекотно".

Стефанчук розповів про невдоволення урядом у "Слузі народу"
Фото: Диана Буцко

Перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук визнав, що в президентській фракції "Слуга народу" існує невдоволення роботою уряду.

Про це він заявив журналістам на Форумі реформ "На шляху до Вільнюса", коментуючи низькі рейтинги Кабінету Міністрів.

"Ми готові робити помилки, але готові і швидко виправляти їх. Мабуть, є очікування, і ці очікування не так швидко здійснюються. У фракції «Слуга народу» теж є багато питань до уряду. Це дискусія. Повірте, на наших зустрічах буває надзвичайно спекотно", - сказав Стефанчук.

Віцеспікер розповів, що не задовольняє його в роботі Кабміну.

"Це питання, пов'язані з декомунізацією законодавства. Це був один із перших законопроєктів, який провалився у Верховній Раді. Мені хочеться, щоб кращою була комунікація із суспільством", - сказав Стефанчук.

Нагадаємо, що, за даними соцопитування Центру Разумкова, який проводили 13-17 лютого, 51% респондентів не підтримує діяльності Кабінету Міністрів, 64,5% не довіряють йому.

Діяльність прем'єр-міністра Олексія Гончарука повністю підтримують 6%, підтримують окремі заходи 29,5%, не підтримують 52%.

Рівень довіри до уряду істотно знизився в останні місяці. Найвищих показників він сягав у вересні 2019 року, коли уряду довіряли 57% респондентів, не довіряли тільки 22%.

При цьому до осені 2020 року уряд не можна розпустити через вотуму довіри з боку Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram