ГоловнаПолітика

Олена Зеленська та посол Австрії обговорили співпрацю у розвитку безбар'єрного середовища

Йдеться про співпрацю в рамках міжнародного "Партнерства Біарріц".

Олена Зеленська та посол Австрії обговорили співпрацю у розвитку безбар'єрного середовища
Фото: president.gov.ua

Дружина президента Олена Зеленська і надзвичайний повноважний посол Австрії в Україні Гернот Пфандлер домовилися про налагодження співпраці в рамках міжнародного "Партнерства Біарріц". Зокрема, йдеться про отримання австрійської експертизи в галузі розвитку інклюзивного та безбар'єрного середовища.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Зазначається, що Олена Зеленська ініціювала приєднання України до "партнерства Біарріц", заснованого країнами G7 для утвердження гендерної рівності у грудні минулого року, під час відкриття третього Українського жіночого конгресу.

Серед зобов'язань, які бере на себе Україна, окрім протидії насильству та розширення можливостей жінок, також - створення інклюзивного та безбар'єрного простору, універсального та дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення.

Посол Пфандлер зазначив, що в його країні за останні роки була проведена колосальна робота зі створення універсального середовища. Він також наголосив, що оскільки Австрія є федеративною державою, то багато рішень залежать насамперед від місцевої влади.

"Особливо корисним буде досвід міста Відня, яке має в цьому напрямі багаторічну експертизу. І це також може стати доречним поштовхом до розширення багаторічної співпраці Відня та України", - сказав Пфандлер.

Сторони домовилися, що українські експерти налагодять контакти з відповідними австрійськими установами. У планах - запрошення австрійських фахівців в Україну, а також візит української делегації до Відня.

Найближчим часом Олена Зеленська також планує зустрітися з надзвичайним і повноважним послом Німеччини Анкою Фельдгузен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram