ГоловнаСвіт

У Росії стартував референдум щодо нових поправок до Конституції

Якщо громадяни РФ їх схвалять, то Росія визнає внутрішнє законодавство превалюючим над Міжнародним правом.

У Росії стартував референдум щодо нових поправок до Конституції
Фото: mos.ru

У Росії стартував референдум щодо нових поправок до Конституції, що дозволяють Володимиру Путіну обнулити свої президентські терміни і брати участь у наступних виборах голови держави в 2024 році.

Серед ключових змін: підпорядкування голові Кремля вищої виконавчої влади, місцевого самоврядування, Конституційного суду і всіх без винятку силових органів. Також у представленому на голосування проєкті Основного закону РФ закріплюються поняття Бога, єдино можливого соціального союзу між чоловіком і жінкою і фактично переслідування за відмову від Державного трактування подій Другої світової війни.

"Применшення значення подвигу народу під час захисту Вітчизни не допускається", - йдеться в документі.

У разі схвалення правок громадянами РФ Росія визнає внутрішнє законодавство превалюючим над Міжнародним правом, позначить себе як правонаступника Радянського Союзу і закріпить за собою можливість створювати нові федеральні території. Волевиявлення триватиме з 25 червня по 1 липня 2020 року.

Нагадаємо, раніше Держдума проголосувала за нові конституційні правки, Конституційний суд РФ їх розглянув у прискореному порядку, а Володимир Путін підписав відповідні зміни. Таким чином, відразу після оголошення ЦВК результатів референдуму оновлена Конституція Росії набуде чинності.

Голосування за поправки мало відбутися ще 22 квітня, але його відклали через коронавірус. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram