ГоловнаСвіт

Росія намагається дискредитувати Україну в Португалії, - МЗС

Протягом останніх днів відбулася чергова спроба поширення антиукраїнської пропаганди в ЗМІ.

Росія намагається дискредитувати Україну в Португалії, - МЗС

Українсько-португальські відносини залишаються міцними і довірчими, незважаючи на спроби маргінальних прихильників Кремля дискредитувати Україну і підірвати її дружні відносини з іншими країнами.

Про це прессекретар МЗС Катерина Зеленко, передає "Укрінформ".

Вона зазначила, що протягом останніх днів в Португалії відбулася чергова спроба поширення антиукраїнської пропаганди.

"Подібні спеціальні інформаційні операції мають на меті не тільки дискредитацію України як держави, а й її дружніх відносин з іншими державами", - сказала Зеленко.

Вона підкреслила, що на появу російських інформаційних вкидань миттєво відреагувало посольство України в Португалії як в пресі, так і в соціальних мережах. Крім того, на підтримку України також виступили відомі португальські журналісти і політичні оглядачі, представники української громади, які засудили подібні публікації як черговий прояв російської пропаганди.

"Позиція Лісабона в підтримку суверенітету і територіальної цілісності, а також європейського і євроатлантичного курсу Української держави залишається непохитною", - підкреслила Зеленко.

21 червня в одній з найпопулярніших португальських газет Público вийшли відразу три статті, в яких Україна названа "колискою світового сучасного нацизму" і "тренувальним майданчиком для неонацистів з усього світу". А 23 червня публікації повторилися.

Посол України в Португалії Інна Огнівець висловила обурення щодо подання неправдивої інформації в одній з найбільш тиражних газет.

Нагадаємо, в 2015 році Росія запропонувала Бразилії змінити Україну у співпраці і заявила, що наша країна "втратила свої технології". Таким чином РФ фактично змусила Бразилію відмовитися від будівництва космодрому з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram