ГоловнаСвіт

Рада ЄС підтримала продовження "кримських санкцій" проти РФ ще на рік

Рішення було прийнято в четвер згідно з письмовою процедурою.

Рада ЄС підтримала продовження "кримських санкцій" проти РФ ще на рік
Фото: 24 канал

Рада Європейського Союзу затвердила рішення продовжити санкції, введені Євросоюзом після незаконної анексії Росією Криму, ще на один рік.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у своєму Twitter.

"Сьогодні Рада ЄС продовжила до червня 2021 року санкції проти Росії за незаконну окупацію Криму. Ми це цінуємо! Нам необхідно посилити тиск за порушення прав людини, незаконну видачу паспортів, будівництво Керченської залізниці, російські вибори в Криму", - написав він.

Рішення було прийнято в четвер згідно з письмовою процедурою.

Нагадаємо, влітку 2014 року ЄС увів торгові й інвестиційні санкції проти Криму. У переліку "забороненої торгівлі" зазначено понад 250 найменувань, включаючи морську воду.

Європейські санкції проти РФ складаються з декількох пакетів. Першими були введені індивідуальні санкції проти громадян РФ і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. "Кримський пакет" санкцій продовжується на рік і є складовою політики невизнання незаконної анексії Криму Росією.

Раніше голова Офісу президента Андрій Єрмак виступив за санкції ЄС і США проти РФ до повного повернення Україні всіх територій, включно з Кримом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram