ГоловнаСвіт

У Білорусі ввели тимчасову адміністрацію в банк, яким керував конкурент Лукашенка

Віктор Бабарико пішов із "Белгазпромбанку" для участі у виборчій кампанії.

Фото: belgazprombank.by

Національний банк Білорусі ввів тимчасову адміністрацію в "Белгазпромбанку", яким до травня 2020 року керував Віктор Бабарико. Він пішов із банку в травні через участю у виборчій кампанії.

На сайті Нацбанку Білорусі кажуть, що керівником тимчасової адміністрації "Белгазпромбанку" призначили Надію Єрмакову, повноваження правління банку на період дії тимчасової адміністрації припинені.

Таке рішення Нацбанк прийняв на підставі кримінальних справ, які раніше були порушені проти посадових осіб банку за статтями про відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом, й ухиленні від сплати податків і зборів.

12 червня стало відомо про затримання 15 топменеджерів "Белгазпромбанку" й колишніх співробітників банку, які зараз працюють у різних комерційних структурах. Крім того, під час слідчих заходів вилучено понад 4 млн доларів, а також цінні папери на суму понад 500 тисяч доларів.

В ефірі державного телеканалу "Білорусь 1" також заявили, що під час у банку вилучили близько 150 картин загальною вартістю $20 мільйонів. Ведучий державного телеканалу стверджував, що картини планували вивезти з країни.

"Белгазпромбанк" належить російським "Газпрому" й "Газпромбанку". Це третій за величиною банк Білорусі – після "Беларусбанку" й "Белагропромбанку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram