ГоловнаСвіт

У США висунули звинувачення всім поліцейським, які брали участь у затриманні Джорджа Флойда

Смерть афроамериканця спричинила масові акції протесту.

Звільненому працівникові поліції Міннеаполіса висунуть більш серйозне звинувачення в убивстві Джорджа Флойда. Трьом іншим звільненим поліцейським висунуть звинувачення в пособництві і підбурюванні до смерті неозброєного афроамериканця.

Про це повідомляє Голос Америки.

46-річний Джордж Флойд помер після того, як 25 травня поліцейський Дерек Човін під час затримання притиснув коліном шию заарештованого і тримав у такому положенні майже дев'ять хвилин, поки той не втратив свідомість.

Генеральний прокурор Міннесоти Кіт Еллісон висунув 44-річному Човіну нові звинувачення в убивстві другого ступеня, на додаток до звинувачень у вбивстві третього ступеня і ненавмисному позбавленні життя, що їх висунули проти нього минулого тижня.

Нове звинувачення може спричинити покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 40 років, що на 15 років більше, ніж максимальне покарання за вбивство третього ступеня.

Згідно з матеріалами суду, прокурор Еллісон також висунув звинувачення ще трьом поліцейським, причетним до інциденту: Томасу Лейну, Джею Олександру Куенгу і Тоу Тао. Їх звинувачують у пособництві та підбурюванні до арешту та вбивства.

Після смерті Флойда в США почалися масові акції протесту, які згодом охопили всю країну. Учасники акцій протесту вимагають справедливого покарання для причетних до брутальних дій правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram