>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Байден пригрозив позбавити фінансування Чемпіонат світу-2026 з футболу в разі свого обрання президентом

Все через питання про гендерну нерівність в американському футболі.

Кандидат у президенти США Джо Байден заявив, що він може позбавити фінансування Федерацію футболу країни в разі його обрання.

Водночас 47 віцепрезидент США зажадав забезпечити рівну оплату праці для жіночої та чоловічої збірних США.

"Жіночій збірній США: не здавайтеся. Боротьба ще не закінчена. Федерації футболу США: рівна оплата, прямо зараз. Інакше можете шукати фінансування ЧС-2026 іншому місці, якщо я стану президентом, – погрожує 77-річний політик.

Нагадаємо, жіноча збірна США з футболу, яка є 4-кратним і чинним переможцем Чемпіонату світу, звернулася до суду з обвинуваченням власної Федерації в порушенні акту рівної оплати. Американки вимагали виплатити їм 66 млн дол. компенсації.

Однак суд підтримав позицію Федерації, яка стверджує, що жіноча збірна за звітний період отримала більше грошей, ніж чоловіча, повідомляє ESPN.

Згідно з рішенням судді Роберта Гері Клауснера, футболістки не продемонстрували наочних доказів на користь меншою оплати їхньої праці порівняно з чоловічою збірною.

Також суд не підтримав звинувачення збірної в тому, що Федерація вдавалася до гендерної дискримінації, призначаючи більше матчів жіночої команди на штучному газоні в порівнянні з чоловічою за звітний період.

Водночас суддя залишив у силі позов у частині надання гірших умов для роботи. Справу розглянуть в червні.

Так само, гравець "Рейну" та національної команди США Меган Рапіноу відреагувала на рішення суду відхилити позов жіночої збірної про нерівній оплаті праці.

"Ми ніколи не перестанемо боротися за рівність", – написала Рапіноу на своїй сторінці у "Твіттері".

Нагадаємо, позов був поданий у 2019 році за ініціативою капітана команди Алекс Морган.

Додамо, що 13 червня 2018 року на засіданні 68 Конгресу ФІФА в Москві, напередодні Чемпіонату світу з футболу, було прийнято рішення про місце проведення 23 ЧС із футболу ФІФА, фінальна частина якого повинна пройти влітку 2026 року. Місцем проведення було обрано 3 країни – США, Мексика й Канада. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram