>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фінансування українського біатлону з держбюджету скоротили в 10 разів, - президент Федерації

Із 50 млн гривень, запланованих раніше, залишили тільки 4,5 млн.

Фінансування українського біатлону з держбюджету скоротили в 10 разів, - президент Федерації
Владимир Брынзак
Фото: Xsport

Президент Федерації біатлону України (ФБУ) Володимир Бринзак поділився планами збірної щодо підготовки до нового сезону. Адже вже зовсім скоро необхідно починати передсезонні підготовчі збори, щоби якісно підійти до передолімпійської зими.

При цьому спортивний функціонер передбачає серйозні проблеми, з якими зіткнеться український біатлон.

На цей процес може негативно вплинути урізання бюджету державою, переконаний Бринзак.

"Збори за межами України поки планувати неможливо, оскільки ще не ясно, коли та в яких напрямках будуть відкриті кордони. А вся ситуація з пандемією коронавірусу внесла радикальні зміни в процес підготовки команди. Почнемо з того, що після внесення змін до державного бюджету на цей рік із 50 млн гривень, запланованих раніше, зараз нам залишили тільки 4,5 млн. Що ми можемо планувати з таким бюджетом? Ясно, що поки треба буде готуватися тільки в Україні. Але говорити про повноцінну підготовку в таких умовах не доводиться", – цитує президента ФБУ Biathlon.com.ua.

"Плюс до всього – через економічні труднощі, спричинені пандемією, компанія Реаком уже попередила про зупинення виконання своїх спонсорських зобов'язань терміном на один рік. Також під великим питанням і підтримка інших спонсорів. Одним словом, сезон буде складний і працювати доведеться в дуже жорстких умовах", – передбачає ситуацію Бринзак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram