ГоловнаСпорт

Асоціація європейських ліг різко відреагувала на рекомендацію ФІФА завершити всі турніри

Таку пропозицію зробив глава медичної служби ФІФА.

Асоціація європейських ліг різко відреагувала на рекомендацію ФІФА завершити всі турніри
Ларс-Кристер Ульссон
Фото: EPA/UPG

Президент Асоціації європейських професійних футбольних ліг (EPFL) Ларс-Крістер Ульссон на спеціальному вебінарі, організованому Soccerex, різко відреагував на пропозицію глави медичного комітету ФІФА Мішеля Д'Хуга завершити всі турніри і у вересні почати новий сезон.

"Згоден, що потрібно думати про майбутнє. Але не менш важливо вирішити сьогоднішні проблеми. Скоріше, ще важливіше зробити це, перш ніж міркувати про те, що нас чекає далі. Звичайно, з кризи потрібно зробити багато уроків. Але, повторю, давайте все-таки спочатку займемося актуальними проблемами. Як можу прокоментувати слова голови медичного комітету ФІФА? Йому потрібно було залишити цю пораду для себе", - цитує функціонера "Спорт-Экспресс".

"Він не має уявлення про те, що відбувається в кожній окремо взятій країні, у нього немає повних даних. Він повинен розуміти, що його слова сприймають не як думку приватної особи, а як думку представника ФІФА. Його заява може виявитися дуже "дорогою". Є країни, ліги, де збираються завершити сезон. Але, наскільки я розумію, в Європі більшість хочуть дограти сезон. Якщо це, звичайно, буде можливим", - зазначив Ульссон.

Зазначимо, що Д'Хуг вважає, що поки існують норми соціального дистанціювання, не можна допускати будь-яких контактів між футболістами команд-суперниць. Навіть масове проведення тестів на коронавірус не гарантує запобігання хворобі, адже в будь-якому випадку футбол залишається контактним видом спорту.

"Світ не готовий до повернення футболу. Залишається тільки сподіватися, що ситуація зміниться. Зараз нам залишається тільки терпіти і чекати. Це найдраматичніша ситуація з часів Другої світової війни. Ми не повинні її недооцінювати.

Це не питання грошей, це питання життя і смерті. Тим паче, що ми не знаємо, коли настане пік епідемії в різних країнах", - цитує представника ФІФА Sky Sports.

Додамо, що EPFL об'єднує 36 професійних футбольних ліг, що представляють 990 клубів у 29 країнах Європи.

В EPFL входить також Українська прем'єр-ліга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram