>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ООН наполягає, щоб Білорусь ввела карантин і скасувала спортивні заходи

Поки що держава не хоче вводити жорсткий карантин.

ООН наполягає, щоб Білорусь ввела карантин і скасувала спортивні заходи
Александр Лукашенко
Фото: belta.by

Білорусь залишається єдиною країною Європи, де ще не ввели жорсткий карантин, а в країні проходять масові заходи, включаючи чемпіонат з футболу, в якому зіграно 6 турів.

У зв'язку з цим, постійний координатор ООН у Білорусі Йоанна Казана-Вишневецька долучилася до закликів ВООЗ і просить державу запровадити карантинні заходи.

"У неділю, 26 квітня, Міністерство охорони здоров'я підтвердило більш ніж 10 тис. випадків зараження COVID-19 у Білорусі. Ця кількість зростає в геометричній прогресії. Згадайте, станом на 26 березня було всього 86 випадків", - цитує представника ООН sport.ua.

"Незважаючи на активні зусилля уряду та міжнародних партнерів, у цей час ми спостерігаємо в Білорусі еволюцію спалаху інфекції COVID-19, яка характеризується стійкою і локальною передачею.

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує впровадження заходів фізичного дистанціювання і перенесення всіх масових заходів", - зазначила Казана-Вишневецька.

Відзначимо, що ще однією країною, де запроваджено м'який режим карантину, є Швеція. Там чемпіонат з футболу мають намір почати в червні і з уболівальниками на трибунах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram