ГоловнаСуспільствоОсвіта

Зеленський зустрівся з керівниками вишів

Президент підкреслив, що в Україні існує кадровий голод, і цю проблему мають вирішувати навчальні заклади.

Зеленський зустрівся з керівниками вишів
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із керівниками провідних вищих навчальних закладів України. У зустрічі також узяли участь заступник керівника Офісу Президента Юрій Костюк і глава парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Учасники обговорили питання оптимізації вищих навчальних закладів, розширення їхньої фінансової автономії, рівень зарплат викладачів і умови, у яких навчаються студенти.

Зеленський підкреслив, що в Україні існує кадровий голод, і цю проблему мають вирішувати вузи.

"Якщо ми нічого не будемо вирішувати саме з вами, то кадровий голод у країні так і залишиться. Цю проблему держава має вирішувати спільно з вищою освітою", – заявив президент.

Зеленський зазначив, що в Україні навчається понад 1 млн студентів, і велика їхня частина не хоче залишатися на батьківщині. А з тих, хто залишається, багато хто не працюють за здобутим фахом.

"Навіщо ви витрачали свій досвід, навіщо держава витрачала свої гроші, якщо ми потім не можемо залучити цих дійсно талановитих студентів?", – звернувся президент до учасників зустрічі.

Керівники вузів, своєю чергою, відзначили важливе значення можливостей для розвитку освіти, які дає новий закон про вищу освіту, залучення бізнесу до формування кадрів, створенні механізмів венчурних фондів, фінансування стартапів і загалом – необхідність законодавчих ініціатив для перетворення вітчизняної освіти.

Нагадаємо, на пресконференції 20 травня Зеленський поскаржився на брак кадрів, відповідаючи на питання, чому у владу потрапили люди без досвіду. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram